Rohlik.cz

Filírované husí prso s fíkem a granátovým jablkem

Filírované husí prso s fíkem a granátovým jablkem
  • Koko
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Středně těžký

0 ×

Postup:

1Předehřejte troubu na 120 °C. Na přípravu husího prsa zvolte ideálně celokovovou pánev bez plastových částí, kterou můžete dát i do trouby. Na středním plameni pánev rozehřejte a položte na ni na sucho prsíčko kůží dolů. Nechte pozvolna pouštět sádlo a zlátnout cca 5 minut. Když je už kůže pěkně opečená, obraťte prso a 3 minuty nechte opékat i z druhé strany.

2Maso nyní z obou stran osolte a opepřete, nechte ho na pánvi kůží nahoru, potřete ji medem a vložte do trouby na 17 minut. Poté ho nechte venku odpočívat a trochu chladnout, aby se vám dobře krájely tenké plátky a hlavně neunikla žádná šťáva.

3Během pečení napůl rozřízněte granátové jablko, vyklepejte z něho semínka a vymačkejte šťávu. Fík nakrájejte na měsíčky a odstraňte tmavou pevnou slupku. Omyjte salát. Velmi ostrým nožem nakrájejte ( nafilírujte) prso, plátky na talíři ještě lehce osolte a opepřete, polijte každou porci lžící šťávy z granátového jablka a servírujte s křupavým pečivem.

4Recept najdete na blogu: „MENU domů“: http://www.menudomu.cz/…rtinskahusa/.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.