Rohlik.cz

Šouletto s pečenou husou

Šouletto s pečenou husou
  • Koko
  • 150 minut
  • 4 porce
  • Středně těžký

0 ×

Postup:

1Krupky nasypte do hrnce, zalijte studenou vodou, přidejte lžičku soli a nechte tak odpočívat. Předehřejte troubu na 160 °C, do stehen vetřete sůl a pepř, vložte je do malého pekáče, podlijte cca 2 dcl vody, důkladně zakryjte alobalem. Nechte pozvolna péct minimálně dvě hodiny, aby šlo maso jednoduše obrat od kostí. Na posledních 30 minut maso odkryjte, polijte výpekem a nechte kůži zlátnout.

2Kroupy vařte ve vodě, kde byly namočené téměř doměkka. Vaří se cca 15 min. podle velikosti. Mražený hrášek přelijte v hrníčku horkou vodou. Rýži uvařte podle návodu. Oberte maso. Z vypečeného husího výpeku slijte tuk. Připravte si dvě pánve, na obě dejte dvě lžíce slitého vypečeného sádla.

3Na první pánvi orestujte uvařené kroupy a rýži, dochuťte kmínem a majoránkou, případně dosolte a dopepřete. Přidejte hrášek. Na druhé opečte po všech stranách kusy obraného masa, přilijte půl hrníčku výpeku a nechte zredukovat na třetinu, aby vznikla silná intenzivní šťáva, kterou při servírování maso a šouletto polijete.

4Recept por nás připravila Koko z blogu Menu domů.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.