Rohlik.cz

Oříškové bochánky

Oříškové bochánky

0 ×

Ořechové, máslové a nadýchané. Jejich chuť je díky velkému množství ořechů docela výrazná.

Postup:

1Polovinu ořechů nasekejte nadrobno (např. paličkou na maso). Druhou polovinu namelte na jemno.

2Změklé máslo utřete s cukrem do pěny v kuchyňském robotu nebo ručním mixerem, přidejte vanilku. V menší míse smíchejte mouku, sůl, a ořechy.

3Postupně přisypávejte mouku do máslové pěny a vypracujte těsto, na vále prohnětejte a nechte v lednici hodinu odležet, aby trochu ztuhlo. Po vychladnutí předehřejte troubu na 180°C a pečící plechy vyložte pečícím papírem.

4Z těsta tvarujte kuličky v průměru 3 cm, které rozložte na plech. Můžete je dát poměrně blízko sebe, protože zvětší svou velikost jen nepatrně. Ideální je 4 × 5 kuliček na jeden plech.

5Pečte 17 – 19 minut. Po upečení je nechte vychladnout 5 minut na plechu, a potom zcela na talíři při pokojové teplotě. Bochánky obalujte v moučkovém cukru a nechte je přes noc odležet, pak je ještě jednou obalte v moučkovém cukru.

6Recept najdete na blogu Chutě světa.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.