Rohlik.cz

Mandlové sušenky

Mandlové sušenky

0 ×

Jsou krásně mandlové, trochu připomínají marcipán a i když vypadají, že budou křupavé, jsou ve skutečnosti nádherně měkké.

Postup:

1Troubu předehřejte na 160°C a 2 pečící plechy vyložte pečícím papírem. Bílky ušlehejte se solí skoro do tuha.

2Stěrkou jemně, ale dobře přimíchejte mandle, cukr, hladkou mouku, mandlový likér a džem. Promíchejte (bílky ztratí objem, což je v pořádku) a získáte těsto, které by mělo být jen trochu lepivé. Pokud je moc, přidejte více mouky, ale jen po 5 g a promíchejte.

3Z těsta vytvořte válečky, každý cca 7 – 10 g, obalte v mandlových plátcích a rozložte na plech.

4Pečte cca 15 – 25 minut (podle velikosti) až sušenky získají lehce zlatavý nádech. Nechte vychladit a podávejte. Můžeme je posypat moučkovým cukrem.

5Množství vyjde na 30 kusů podle velikosti jednotlivých sušenek. Recept najdete na blogu Chutě světa.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.