Rohlik.cz

Sekaná s parmazánem a ořechy

Sekaná s parmazánem a ořechy

1 ×

Domácí sekaná jen z těch nejlepších surovin. Plná masa a dochucená bylinkami.

Postup:

1Troubu předehřejte na 180°C.

2V míse smíchejte cibuli, česnek, maso, strouhanku, sýry, vejce, hořčici, ořechy, petrželku, sůl, pepř a rukama vypracujte a spojte do hmoty.

3Směs by neměla být příliš suchá. Formu na biskupský chlebíček vyložte plátky slaniny, aby se překrývaly. Masovou směs nejlépe po částech přeneste do formy a upěchujte. Navrch rozložte zbytek plátků slaniny, aby maso při pečení nevysychalo.

4Pečte 70 minut. Po upečení formu vyndejte, vylijte vodu, kterou maso může pustit a opatrně vyklopte sekanou na plech.

5Dejte ještě do trouby na dalších 10 minut, aby se slanina opekla i nahoře.

6Tip: Po dopečení servírujte sekanou s oblíbenou přílohou, např. bramborovou kaší.

7recept najdete na blogu Mangiare squisito.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.