Rohlik.cz

Podzimní obrácený koláč (Tarte Tatin)

Podzimní obrácený koláč (Tarte Tatin)
  • 60 minut
  • 6 porcí
  • Středně těžký

0 ×

Zkaramelizované hrušky, křupavé listové těsto a sýrový krém.

Postup:

1Koláčovou formu vytřete máslem a vysypte třtinovým cukrem, to zajistí zkaramelizovanou vrstvu koláče.

2Hrušky oloupejte, rozkrojte na půlku, zbavte jadřinců a pokrájejte na plátky. V míse smíchejte hrušky s brusinkami, ořechy a třtinovým cukrem. Vše pak vyskládejte na dno zapékací koláčové formy.

3Vyválejte si těsto na tenký plát, ten rozložte přes koláč. Přečnívající okraje ořízněte, zastrkejte dovnitř formy a těsto z vrchu propíchejte vydličkou, aby se při pečení nenafukovalo. Potřete rozšlehaným vajíčkem.

4Pečte ve střední poloze trouby na 200 °C cca 30 – 40 min. Koláč je hotový, jakmile zhnědne ( zkaramelizuje) máslo s cukrem na dně formy.

5Upečený koláč převraťte za pomocí talíře z formy.

6Vyšlehejte žervé s cukrem a podávejte nejlépe ještě s teplým koláčem

7O recept se s nám i podělila Petra z My Culinary blog.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.