Rohlik.cz

Domácí bramborové lokše

Domácí bramborové lokše

1 ×

Tradiční bramborové placky, které jsou výborné k pečené huse.

Postup:

1Brambory uvařte ve slupce a dejte přes noc vychladit.

2Druhý den brambory oloupejte, nastrouhejte na jemném struhadle, přidejte mouku a sůl a rychle zpracujte těsto. Předehřejte si pánev s nepřilnavým povrchem, z těsta odkrajujte stejné části a válečkem vyválejte na co nejtenčí placky velikosti pánve.

3Vložte na pánev a opékejte z každé strany, dokud se na plackách nezačnou dělat černé puchýřky. Placku vyndejte, z jedné strany potřete rozpuštěným sádlem.

4Skládejte placky na sebe tak, aby vždy jedna strana placky byla potřená sádlem a druhá bez. Nebudou tak moc mastné a zároveň se Vám k sobě nepřilepí.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.