Rohlik.cz

Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon
  • 200 minut
  • 4 porce
  • Jednoduchý

2 ×

Aneb francouzská verze guláše. Delší přípravu vám vynahradí dokonalá chuť.

Postup:

1Přípravu si zorganizujte dopředu nebo lépe ještě den dopředu, protože maso se musí marinovat alespoň 4 hodiny.

2Maso nakrájejte na kostky, mrkev na plátky. Smíchejte v míse dohromady, přidejte snítku rozmarýnu, tymián, bobkový list a petrželku. Zalijte vínem a nechte marinovat v lednici ideálně přes noc.

3Marinované maso vyberte z mísy, oddělte zeleninu a víno s bylinkami. Ve vyšším hrnci opečete nejdříve slaninu na kousky, potom přidejte oloupanou šalotku, prolisovaný česnek, opékejte až zesklovatí. Přidejte maso a osmažte ho ze všech stran, aby se zatáhlo. Osolte a přimíchejte pokrájenou cibuli a mrkev. Zeleninu opékejte až se začne smažit.

4Víno, ve kterém se maso marinovalo, sceďte a přilijte do hrnce k masu. Vařte pod pokličkou na mírném plameni 2,5 – 3 hodiny do úplného změknutí. Pokud bude potřeba, podlévejte vodou nebo hovězím vývarem.

5Před dokončením si připravte žampiony. V pánvi rozpalte olej s máslem a celé žampiony na něm opékejte ze všech stran cca 4 minuty. Osolte a opepřete je. Přidejte do guláše.

6Tip: Pokud budete chtít omáčku zahustit, vmíchejte změklé máslo utřené s moukou a vařte ještě 10 minut. Guláš podávejte s čerstvým pečivem.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.