Rohlik.cz

Opilá hruška

Opilá hruška
  • 45 minut
  • 2 porce
  • Jednoduchý

0 ×

Podzimní dezert ve znamení vína.

Postup:

1Oloupejte hruškám slupku. Do užšího a vyššího hrnce nasypte cukr, zalijte vínem tak, aby byly hrušky celé ponořené. Přidejte skořici, pomerančovou kůru, hřebíček a badyán.

2Na mírném plameni postupně rozpouštějte cukr a obsah hrnce občas zamíchejte. Vložte do něj oloupané hrušky a vařte pomalu pod pokličkou cca 30 minut do úplného změknutí. Hrušky vyjměte a zbylou směs povařte a zredukujte na třetinu.

3Hrušky můžete podávat ihned pokrájené na plátky s kopečkem vanilkové zmrzliny a zalité vinnou omáčkou.

4Tip: Pokud necháte hrušky v nálevu v lednici alespoň jeden den, budou mít sytou červenou barvu po víně.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.