Rohlik.cz

Husí rillettes

Husí rillettes

1 ×

Má blízko k paštice, ale je s celými kousky masa. Rillettes namazané na chlebu neodoláte.

Postup:

1Troubu předehřejte na 120°C. Husu stáhněte z kůže a rozporcujte na jednotlivé části. Pokrájenou kůži vložte na rozehřáté sádlo v litinovém hrnci (který můžete dát do trouby) a chvilku orestujte, vložte rozporcovanou husu, podlijte celou vodou a pečte přibližně 3 hodiny na mírném plameni s poklicí.

2Husu nyní osolte, opepřete a přidejte tymián. Pečte další tři hodiny. Z téměř hotového pokrmu posbírejte vařečkou tuk a uchovejte bokem. Husu oberte, kůži i kosti vyhoďte a masem plňte sklenice vypláchnuté vařící vodou. Naplněné sklenice zalijte odebraným tukem, ozdobte snítkou tymiánu a uchovejte v chladnu. V lednici Vám vydrží i dva týdny.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.