Rohlik.cz

Šátečky bez kynutí

Šátečky bez kynutí

3 ×

Tyto šátečky jsou naprosto geniální! Sice kynuté, ale bez kynutí. Kdo se bojí kynutých koláčků, tak s tímto těstem vůbec nemusí!

Postup:

1Droždí rozdrobte do vlažného mléka, máslo nakrájejte na kousky. V mouce si udělejte důlek, přidejte máslo a vlijte mléko s droždím. V robotu zpracujte vláčné těsto. Dejte odpočinout na půl hodiny do lednice.Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto vyválejte na tenký plát a nakrájejte na čtverečky. Do každého čtverečku vložte lžíci povidel a spojte. Vložte do trouby na plech vyložený pečícím papírem a pečte do zezlátnutí. Ještě horké šátečky pocukrujte moučkovým cukrem.

2Na plnění šátečků použijte buď kupovaná povidla, nebo si připravte dopředu vlastní domácí hrušková. Hrušky zbavte jadřinců, pokrájejte, přidejte cukr a ocet a dejte přes noc do chladna. Druhý den přidejte rum a koření, zakryjte a pečte bez míchání v předehřáté troubě na 180°C 3 hodiny. Povidla plňte do vyvařených sklenic, můžete je zakápnout trochou rumu. Sklenice otočte víčkem dolů, aby se dostal pryč vzduch.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.