Rohlik.cz

Husí polévka z kostí

Husí polévka z kostí
  • 300 minut
  • 6 porcí
  • Jednoduchý

0 ×

Nevyhazujte kosti od oběda, je jich škoda. Polévka z nich je výborná, připravte si ji.

Postup:

1Zbylé kosti z husy přesuňte do hrnce, přidejte ostrouhané mrkve, petržel, půlku celeru a 2 cibule i se slupkou. Dodají vývaru výraznější barvu. Přidejte sůl a bylinky, bokový list, snítky tymiánu, celý pepř a nové koření.

2Zalijte vodou, aby vše bylo zcela ponořené a dejte vařit na mírný plamen. Nechte takto vařit minimálně 2– 3 hodiny. Čím déle, tím bude vývar silnější. během vaření sbírejte naběračkou pěnu, která se na povrchu tvoří. Vývar tak nebude zakalený, ale naopak krásně čistý.

3Po dovaření, vývar sceďte. Z kostí odeberte zbývající maso a vraťte ho do vývaru. Zeleninu vyhoďte. Oloupejte si novou a na kostičky pokrájenou mrkev, celer. Jednu cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a osmahněte na másle. Přidejte všechnu zeleninu do vývaru a dejte vařit do měkka.

4Vývar ochutnejte a pokud bude potřeba dosolte a opepřete. Hotovou polévku můžete zasypat čerstvě nasekanou petrželkou. Podávejte nejlépe s chlebem nebo bílým pečivem.

5Tip: Do polévky můžete přidat vaječné nudle.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.