Rohlik.cz

Brambory s křupavou kůrkou

Brambory s křupavou kůrkou
  • 60 minut
  • 4 porce
  • Jednoduchý

1 ×

Pokud připravujete doma husu, použijte tuk z pečení. Brambory budou mít dokonalou chuť.

Postup:

1Brambory nejprve celé oloupejte, přepulte nebo pokrájejte na stejně velké kusy a dejte je hned vařit do osolené vody. Doba závisí na velikosti brambor, zkuste vidličkou zda jsou uvařené doměkka.

2Uvařené brambory sceďte a nechte vychladnout na sítku nebo roštu. Musí být na povrchu zcela suché.

3Na pečení použijte slitý a sceděný tuk vypečený při pečení husy, nebo použijte rozpuštěné sádlo. Přelijte ho do zapékací misky a dejte předehřát do trouby na 200 °C. Když je tuk rozžhavený, vložte do něj opatrně kusy brambor a dejte péct cca na 30 až 40 minut. V půlce pečení je obracejte, aby byly propečené ze všech stran. Na bramborách se vytvoří křupavá kůrka, zatímco uvnitř budou krásně měkké.

4Před podáváním je nechte zchladnout.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.