Rohlik.cz

Váš košík je prázdný.

Brambory s křupavou kůrkou

Brambory s křupavou kůrkou
  • 60 minut
  • 4 porce
  • Jednoduchý

1 ×

Pokud připravujete doma husu, použijte tuk z pečení. Brambory budou mít dokonalou chuť.

Postup:

1Brambory nejprve celé oloupejte, přepulte nebo pokrájejte na stejně velké kusy a dejte je hned vařit do osolené vody. Doba závisí na velikosti brambor, zkuste vidličkou zda jsou uvařené doměkka.

2Uvařené brambory sceďte a nechte vychladnout na sítku nebo roštu. Musí být na povrchu zcela suché.

3Na pečení použijte slitý a sceděný tuk vypečený při pečení husy, nebo použijte rozpuštěné sádlo. Přelijte ho do zapékací misky a dejte předehřát do trouby na 200 °C. Když je tuk rozžhavený, vložte do něj opatrně kusy brambor a dejte péct cca na 30 až 40 minut. V půlce pečení je obracejte, aby byly propečené ze všech stran. Na bramborách se vytvoří křupavá kůrka, zatímco uvnitř budou krásně měkké.

4Před podáváním je nechte zchladnout.

Mohlo by Vás zaujmout