Rohlik.cz

Vdolky s povidly a krémem

Vdolky s povidly a krémem
  • 100 minut
  • 10 porcí
  • Středně těžký

0 ×

Slavnostní hostina chce něco svátečního, nadýchané vdolky s kopečkem šlehačky.

Postup:

1Do mísy prosijte postupně obě mouky, vytvořte rukou jamku a rozdrobte do ní čerstvé droždí. Zasypte ho cukrem a zalijte třetinou vlažného mléka. Nechte 10 odpočívat a vzejít kvásek.

2Potom přidejte zbylý cukr, olej a žloutky. Vypracujte hladké těsto. Přesuňte ho na vál a vyválejte do placky silné cca 1 cm. Pomocí kulatého vykrajovátka nebo skleničky vykrajujte kolečka. Vykrojené vdolky nechte odpočívat na teplém místě alespoň půl hodiny. Podle velikosti vdolků vyjde těsto na cca 40 kusů.

3Mezitím si ušlehejte šlehačku s cukrem nebo si místo ní připravte tvarohový krém. Ušlehejte tvaroh nebo sýr s cukrem a vanilkovým cukrem. Šlehačku nebo krém naplňte do cukrářského sáčku a nechte ztuhnout v lednici.

4Nakynuté vdolky můžete začít smažit na vyšší vrstvě oleje. Použijte buď olej nebo ještě lépe sádlo. Smažte dozlatova z obou stran. Hlídejte je, aby se vám při smažení nepřichytily. Hotové nechte stát stranou.

5Vychladlé vdolky potírejte džemem nebo švestkovými povidly a zdobte šlehačkou či tvarohovým krémem.

6Tip: Do tvarohového krému můžete přidat 2 lžíce rumu. recept naleznete na blogu Tina je doma.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.