Rohlik.cz

Vepřový guláš

Vepřový guláš
  • 200 minut
  • 4 porce
  • Jednoduchý

2 ×

Nejlepší jídlo je to z jednoho hrnce, u kterého nemusíte vystávat v kuchyni.

Postup:

1V hrnci rozpalte olej, osmahněte na něm nejprve pokrájenou cibuli, až zesklovatí, přidejte česnek. Míchejte a přidejte kostky masa. Opečte je, až na povrchu z růžoví, hned potom přidejte mletou papriku a zamíchejte. Maso osolte, opepřete, přidejte pokrájená rajčata a chvíli opékejte.

2Zalijte vývarem, zakápněte chilli omáčkou, přidejte bobkový list, pár kuliček nového koření, snítku tymiánu a nechte vařit pozvolna pod pokličkou cca 2– 2,5 hodiny.

3Guláš občas pohlídejte a zamíchejte, aby se vám v hrnci zespodu nepřichytil. Hotové maso je měkké a skoro se rozpadá.

4Tip: Podávejte ho s chlebem, vařenými bramborami nebo k těstovinám či s rýží.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.