Rohlik.cz

Špenátový krém s parmezánem

Špenátový krém s parmezánem

1 ×

Špenát obsahuje hodně minerálů, železa a má delikátní jemnou chuť. Vychutnejte si ho v krémové polévce.

Postup:

1V hlubším hrnci si na másle orestujte do změknutí na jemno pokrájenou cibulku a pórek na kolečka. Přidejte 3 stroužky česneku, jen trochu rozmáčknuté nožem (jde nám o to ochutit špenát, ale česnek před mixováním vyndáme, takže by stroužky měly držet vcelku) a nasypte špenát. Chvilku míchejte, zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu, klidně pod poklicí.

2Provařte, vyndejte z polévky stroužky česneku a tyčovým mixérem rozmixujte na krém. Přilijte smetanu, prohřejte, ochuťte solí a pepřem.

3Nastrouhejte si hoblinky parmezánu a dejte před podáváním do horké polévky. Recept najdete na blogu Provinilý lanýž.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.