Rohlik.cz

Koprová omáčka s karlovarským knedlíkem

Koprová omáčka s karlovarským knedlíkem

3 ×

Není koprovka jako koprovka! Tuhle klasickou nešizenou variantu si totiž oblíbí i její zarytý odpůrce!

Postup:

1Jako první si dejte vařit hovězí. Naporcujte ho na menší kusy, osolte, opepřete, zalijte vodou a vařte cca 2 hodiny do změknutí. Maso se musí skoro rozpadat. Průběžně kontrolujte a dolévejte vodu, pokud bude potřeba.

2Na knedlíky rozpusťte 20 g másla a opečte nakrájené housky na pánvi. V míse utřete 35 g másla se solí, přidejte žloutky, promíchejte a přilijte mléko. Postupně zamíchávejte mouku a nakonec přidejte opečenou housku. Vyšlehejte z bílků tuhý sníh a lehce vmíchejte do směsi.

3Hrnky si vyložte potravinářskou folií a naplňte směsí do 2/3 třetin. Dejte do horké vody a na středním plameni vařte přibližně půl hodiny. Zkuste test špejlí. Hotové knedlíky krájejte nití.

4Poslední na řadě je příprava koprové omáčky. Na másle zpěňte cibuli, zaprašte moukou a udělejte světlou jíšku. Přilijte mléko a na mírném plameni povařte. Sceďte, přilijte smetanu, osolte, dochuťte octem a cukrem. Jako poslední přidejte posekaný čerstvý kopr a již nevařte.

5Recept najdete na blogu Kitchen and the city.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.