Rohlik.cz

Domácí makový závin

Domácí makový závin
  • 60 minut
  • 4 porce
  • Středně těžký

0 ×

Jestli jste zatím měli jen kupovaný, tak tento ho překoná všemi deseti.

Postup:

1Připravte si jako první těsto. Ohřejte si mléko, rozpusťte v něm cukr a přidejte droždí. Nechte vzejít kvásek. Mezitím smíchejte mouku se změklým máslem nebo sádlem, vejci, citronovou kůrou a vanilkovým cukrem. Přidejte k mouce kvásek a rukama zpracujte hladké těsto, které nechte kynout na teplém místě půl hodiny.

2Umletý mák zalijte mlékem a povařte ho chvíli v hrnci společně s cukrem. Potom přidejte skořici, namleté mandle a rum. Nechte stranou vychladnout.

3Vykynuté těsto vyválejte na pomoučněném válem do obdélníku. Potřete ho zchladlou makovou náplní. Zarolujte, přendejte na plech vyloženým pečícím papírem. Potřete povrch rozšlehaným vejcem a dejte péct do trouby na 180 °C cca na 30 minut dozlatova.

4Tip: Uchovejte ho zabalený v utěrce, vydrží tak déle vláčný a před podáváním ho pocukrujte moučkovým cukrem.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.