Rohlik.cz

Kynuté buchty s povidly, mákem a tvarohem

Kynuté buchty s povidly, mákem a tvarohem

1 ×

Čerstvě upečené krásné voní a jsou tak měkoučké a co teprve ta sladká náplň uvnitř. Na nedělní oběd jak dělané.

Postup:

1Mléko si rozdělte do dvou kastrůlků a oba lehce zahřejte. V jednom z nich rozpusťte máslo, do druhého dejte trochu cukru, rozdrobte droždí a nechejte nakynout kvásek.

2Do mísy nasypejte hladkou mouku, rozmíchejte v ní špetku soli, přidejte zbytek cukru, rozklepněte vejce a přilijte ohřáté mléko s máslem a kvásek. Vše vypracujte v hladké těsto, poprašte moukou a nechejte na teplém místě vykynout, dokud těsto neznásobí svůj objem.

3Maková náplň: Mletý mák vložte do hrnce, přisypejte cukr,skořici, máslo, zalijte mlékem a přiveďte k varu. Za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud směs nezhoustne. Nechejte vychladnout.

4Tvarohová náplň: Tvaroh smíchejte se žloutkem, cukrem a rozinkami. Povidlová náplň: Všechny ingredience smíchejte dohromady, pokud bude potřeba doslaďtě.

5Z vykynutého těsta vyválejte na pomoučeném vále asi centimetr silný plát a hrnečkem vykrajujte kolečka, která budete plnit. Doprostřed každého dílu položte asi lžičku náplně, okraje těsta přehněte přes náplň a prsty stistkněte pevně k sobě. V dlani ještě uválejte do kuličky. Spojem položte buchty dolů.

6Pekáč vymažte rozpuštěným sádlem a postupně do něj skládejte buchty jednu vedle druhé, každou vždy důkladně ze všech stran ještě pomažte sádlem. Na závěr potřete zbylým sádlem i vrchní stranu. Pečte v troubě předehřáté na 160 °C asi 25 minut dozlatova.

7Tip: V rendlíku můžete zpěnit máslo s rumem a ještě v pekáčku upečené horké buchty pomazat. Na talíři posypejte moučkovým cukrem.

8Recept najdete na blogu Kitchen and the city.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.