Rohlik.cz

Vepřová panenka s houbovou omáčkou

Vepřová panenka s houbovou omáčkou
  • 25 minut
  • 4 porce
  • Jednoduchý

1 ×

Šťavnaté a měkké maso s omáčkou. Ideální jako rychlá večeře nebo oběd.

Postup:

1Panenku si rozdělte na tři části. Ve vyšší pánvi rozpalte olej a zprudka na něm osmahněte kousky panenky ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Díky tomu zůstane maso uvnitř šťavnaté.

2Předehřejte si troubu na 190 °C. Panenku přesuňte do zapékací misky, osolte ji a opepřete. Dejte ji zapéct max. na 10 minut.

3Mezitím si pokrájejte cibuli nadrobno. Osmahněte ji v pánvi až zesklovatí, přidejte na plátky pokrájené žampiony, chvíli orestujte, zalijte smetanou, osolte, opepřete. Snižte plamen a míchejte omáčku do zhoustnutí.

4Hotovou panenku nařezejte na plátky, uvnitř musí být ještě růžová. Plátky masa vmíchejte do omáčky.

5Tip: Podávejte s bramborovou kaší. Do omáčky můžete vmíchat navíc hrášek.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.