Rohlik.cz

Kachní prsa na pomerančích a fenyklu

Kachní prsa na pomerančích a fenyklu
  • 180 minut
  • 4 porce
  • Středně těžký

0 ×

Co si připravit kachnu trochu jinak než se zelím a knedlíkem? A navíc - komu by se nelíbilo jídlo, které prostě jen dáte do trouby, podléváte a o nic víc se nestaráte!

Postup:

1Kachní prsa očistěte, osolte a opepřete a orestujte z každé strany na sádle, aby se zatáhla. Dejte do pekáčku, podlijte šťávou ze dvou pomerančů, posypte nakrájeným česnekem a posekaným tymiánem. Pečte v zakrytém pekáči v předehřáté troubě na 180 °C hodinu a půl.

2Podlijte vínem a pečte další hodinu.

3Přidejte pokrájený fenykl a nafiletovaný pomeranč, odkryjte a dopečte dalších 10 minut, než kůže na prsou chytí barvu a udělá se křupavá kůrčička.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.