Rohlik.cz

Kuře na paprice

Kuře na paprice

1 ×

Poklad české kuchyně. Nenáročný a přitom poctivý recept. Ideální na nedělní rodinný oběd.

Postup:

1V rozpáleném kastrolu rozehřejte máslo společně s olejem. Maso důkladně osolte, opepřete a přidejte do kastrolu. Orestujte ho ze všech stran dozlatova, nejdříve kůží dolů (cca 10 minut).

2Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a společně s masem restujte, dokud cibulka nezrůžoví (cca 15 – 20 minut).

3Opečené maso vyjměte a do cibule přidejte mletou papriku. Krátce zarestujte, stačí půl minuty. Maso vraťte do kastrolu, zalijte vodou, přidejte kostku bujónu a přiveďte k varu. Přikryjte pokličkou a snižte teplotu. Kuře duste při mírné teplotě doměkka, cca 45 minut.

4Měkké kuře vyjměte z kastrolu a zahustěte jíškou. Máslo rozpustťe na pánvičce, přisypte hladkou mouku, kterou nechte za stálého míchání v rozpáleném tuku zpěnit. Jíšku postupně vmíchejte do omáčky. Přidejte mléko a 15 minut povařte při mírné teplotě. Mezitím vykostěte kousky kuřete a pokrájejte maso na menší kousky. Do omáčky přilijte smetanu, přiveďte k varu a stáhněte z plotny.

5Omáčku sceďte přes husté síto, příp. můžete rozmixovat v mixeru dohladka. Do omáčky vložte maso, nechte prohřát a podávejte s kynutými knedlíky, příp. těstovinami nebo rýží.

6Recept naleznete na blogu Chutě světa.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.