Rohlik.cz

Kuřecí prsa ve smetanové omáčce

Kuřecí prsa ve smetanové omáčce

3 ×

Kuřecí klasika okořeněná limetkou a koriandrem.

Postup:

1Troubu předehřejte na 190 °C. Kuřecí prsa nakrájejte na menší plátky (kousky) a osolte a opepřete.

2Ve větší pánvi, ideálně takové, kterou můžete dát to trouby, rozehřejte olej a osmahněte kuře z obou stran dozlatova, cca 7 až 10 minut z každé strany. Opečené kuře vyndejte z pánve na talíř a přikryjte alobalem, abyste ho udrželi teplé.

3Do pánve přidejte kuřecí vývar, limetkovou šťávu, cibuli, koriandr a papriku. Přiveďte k mírnému varu na středním stupni a řádně míchejte. Nechte vařit cca 10 – 15 minut odkryté, aby se tekutina postupně vypařovala a snížila objem minimálně na polovinu.

4Sundejte pánev z plotny, ihned vmíchejte smetanu a máslo. Zamíchejte, aby se máslo zcela rozpustilo. Dochuťte solí a pepřem.

5Do omáčky vložte osmažené kuře a dejte zapéct do trouby na dalších cca 5 až 10 minut.

6Tip: Podávejte např. s rýží, fazolovými lusky nebo uvařenou brokolicí, chřestem, apod. Recept najdete na blogu Chutě světa.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.