Rohlik.cz

Mini kuřátko s bylinkovou nádivkou

Mini kuřátko s bylinkovou nádivkou

0 ×

Kuřátka jsou většinou 4 - 6 týdnů stará a chovají se speciálně pro maso. Po upečení jsou krásně křupavá, uvnitř šťavnatá. Hodí se ke šťouchaným bramborům, kaši nebo pečené zelenině.

Postup:

1Kohoutky nebo kuřátka opláchněte a očistěte. Odsekněte spodní část křídel a každého kohoutka zevnitř a na prsou trochu nasolte. Odložte je na chvíli stranou.

2Na pánvičce si opečte do křupava slaninu nakrájenou na kostičky. Poté, co se vypeče, přidejte na jemno nakrájenou jarní cibulku a chvilku restujte, vypněte sporák.

3Do mísy si nakrájejte na kostičky pečivo a podle stupně jeho tuhosti pokropte mlékem, aby změklo. Přidejte slaninu s cibulkou, promíchejte, přidejte žloutky, nasekané bylinky a koření (nesolte zbytečně moc, nasolené máte i maso). Nakonec si z bílků vyšlehejte tuhý sníh a zapracujte ho jemně do nádivky.

4Předehřejte si troubu na 190 °C. Kohoutky naplňte nádivkou, dejte je na pekáček na máslo, položte na každého z nich plátek slaniny, poházejte tymiánem a rozmarýnem, podlijte trochu vodou a dejte péct.

5Za přibližně 45 minut (jsou malí, ale přeci jen s nádivkou potřebují na pečení delší čas), když mají zlatavou kůrku, vyndejte z trouby a užijte si tu chuťovou slast.

6Recept naleznete na blogu Provinilý lanýž.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.