Rohlik.cz

Jablečný koláč z listového těsta

Jablečný koláč z listového těsta
  • 35 minut
  • 8 porcí
  • Jednoduchý

1 ×

Vanilkový krém, skořice a jablka. Tak chutná sladký podzim.

Postup:

1Do nepřilnavého hrnce dejte ohřívat mléko. Část si nechte stranou v hrníčku a rozmíchejte v něm vanilkový pudink a 2 polévkové lžíce cukru. Do ohřátého mléka vlijte rozmíchaný pudink a uvařte ho pozvolna do zhoustnutí. Pudink odstavte a nechte vychladnout. Do vychladlého pudinku rozmíchejte 2 žloutky.

2Omytá jablka rozkrojte napůl, zbavte jádřince a nakrájejte na tenké plátky. Vložte do vody s pár kapkami citronu aby nezhnědla. Pokrájená jablka sceďte, okapejte a dejte restovat do větší pánve. Přidejte 2 lžíce hnědého cukru, poprašte skořicí, promíchejte a pod pokličkou restujte 2 minuty. Jablka mají jen trochu změknout, nesmí se rozpadat. Propečená jablka nechte vystydnout.

3Předehřejte si troubu na 190 °C. Vymažte si koláčovou formu olejem nebo máslem a vyložte listovým těstem. Propíchejte několikrát dno vidličkou. Boční okraje přitlačte k okrajům formy. Dejte předpéct na 5 minut. Aby se těsto nenafukovalo a dno zůstalo při pečení rovné, vysypejte ho sušeným hrachem nebo fazolemi.

4Předpečený korpus potřete vanilkovým pudinkem, poklaďte plátky jablek a potřete meruňkovou marmeládou. Dejte péct na 15 až 20 minut dozlatova.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.