Rohlik.cz

Vepřové maso v mrkvi

Vepřové maso v mrkvi

1 ×

Stálice v rodinné kuchařce, na kterou byste neměli zapomínat. Z pár surovin získáte maximální výsledek.

Postup:

1Na másle orestujte dozlatova cibuli nakrájenou nadrobno, přidejte na kostičky nakrájené maso (3 × 3 cm) a restujte ho, dokud se neodvaří všechna šťáva, kterou pustilo.

2Orestované maso zaprašte moukou, krátce ji restujte, zalijte větší částí vývaru, osolte, opepřete, přidejte špetku muškátového oříšku (používáte-li) a pod pokličkou duste 35 minut.

3Přidejte na kolečka nakrájenou mrkev a zbývající vývar, duste ještě 15–20 minut dokud není mrkev a maso měkké.

4Dochuťte cukrem a citronovou šťávou. Nakonec postupně vmíchejte lžíci chlazeného másla pokrájeného na menší kousky. Podávejte s vařeným bramborem.

5Recept na jdete na blogu Chutě světa.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.