Perník s čokoládovou polevou

- 40 minut
- 4 porce
- Jednoduchý
Voňavý, kakaový a s čokoládou. Takový, jaký má perník být.
Postup:
1Smíchejte mouku s kakaem, práškem do pečiva a perníkovým kořením. V misce vyšlehejte vejce s mlékem, přilijte po částech k suché směsi. Přidejte olej a vmíchejte do řídkého těsta.
2Pekáček vymažte olejem a vysypte polohrubou moukou. Naplňte ho kakaovým těstem a dejte péct do předehřáté trouby na 160 °C cca na 30 minut. Upečený perník nechte stát venku a chladnout.
3Nad vodní lázní rozpusťte kostičky čokolády, vmíchejte máslo a smetanu. Polevu nechte pozvolna vychladnout a nalijte ji na povrch perníku, uhlaďte stěrkou. Nechte tuhnout.
4Perník je výborný čerstvý, ale ještě lepší druhý den ke snídani.
5Tip: Navrch čokoládové polevy můžete přisypat ještě posekané vlašské ořechy, než poleva úplně ztuhne.