Rohlik.cz

Perník s čokoládovou polevou

Perník s čokoládovou polevou
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Jednoduchý

0 ×

Voňavý, kakaový a s čokoládou. Takový, jaký má perník být.

Postup:

1Smíchejte mouku s kakaem, práškem do pečiva a perníkovým kořením. V misce vyšlehejte vejce s mlékem, přilijte po částech k suché směsi. Přidejte olej a vmíchejte do řídkého těsta.

2Pekáček vymažte olejem a vysypte polohrubou moukou. Naplňte ho kakaovým těstem a dejte péct do předehřáté trouby na 160 °C cca na 30 minut. Upečený perník nechte stát venku a chladnout.

3Nad vodní lázní rozpusťte kostičky čokolády, vmíchejte máslo a smetanu. Polevu nechte pozvolna vychladnout a nalijte ji na povrch perníku, uhlaďte stěrkou. Nechte tuhnout.

4Perník je výborný čerstvý, ale ještě lepší druhý den ke snídani.

5Tip: Navrch čokoládové polevy můžete přisypat ještě posekané vlašské ořechy, než poleva úplně ztuhne.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.