Rohlik.cz

Domácí paštika z kuřecích jater

Domácí paštika z kuřecích jater
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Středně těžký

0 ×

Už jste někdy ochutnali domácí paštiku? Pusťte se do toho, není to nic složitého.

Postup:

1Z jater odstraňte bílé „provázky“, nakrájejte na kostky.

2V pánvi rozehřejte 2 lžíce másla a cibuli za občasného míchání osmažte dozlatova. Přidejte játra a míchejte, dokud se zatáhnou a zesvětlají. Zalijte vývarem a vínem. Osolte, opepřete a posypejte provensálským kořením. Přiklopte a vařte 10 – 15 minut doměkka. Játra by měla být nejméně zhruba do poloviny ponořená v tekutině, více ne.

3Játra nalije do hlubší mísy s plochým dnem. Přidejte pokrájené máslo a mixujte tyčovým mixerem dohladka. Přidejte tolik smetany, aby měla směs konzistenci hustší omáčky. Paštika by měla být lehce přesolená, po zchladnutí se slanost vstřebá.

4Nalijte do skleniček. Rozehřejte 50 g másla a povrch zalijte. Nechte vychladnout a zakryté vložíme do lednice. V lednici vydrží až 5 dní ale může se i zamrazit.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.