Rohlik.cz

Fusilli se smetanovou citronovou omáčkou

Fusilli se smetanovou citronovou omáčkou

2 ×

Výsledek vás překvapí, omáčky není ani kyselá a ani sladká. Prostě citronová.

Postup:

1Steaky lososa zbavte kůže, osolte, opepřete a ogrilujte celé na grilu nebo na grilovací pánvi dozlatova. Nakrájejte je na kousky a odložte na chvíli stranou.

2Těstoviny uvařte podle návodu, potom je sceďte. Udržujte je teplé.

3Mezitím, co se vaří těstoviny, připravte si krémovou omáčku. Ve středně velkém hrnci rozpusťte na středním stupni máslo, přidejte česnek, restujte asi 1 minutu, přidejte citrónovou kůru a šťávu a restujte další 1 minutu.

4Přidejte mouku a míchejte metlou cca 2–3 minuty. Přilijte smetanu a metlou (aby se nevytvořily hrudky) stále míchejte, dokud směs nezhoustne, cca 5 – 10 minut. Pokud je směs naopak moc hustá, přidejte po lžících trochu mléka.

5Osolte, opepřete, přidejte cukr a omáčku promíchejte. Směs smíchejte s uvařenými těstovinami a na talíři přidejte kousky lososa.

6Tip: Pokud nemusíte lososa, zkuste těstoviny i s kuřecím masem. Recept najdete na blogu Chutě světa

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.