Rohlik.cz

Lasagne s neapolským ragú

Lasagne s neapolským ragú
  • Koko
  • 165 minut
  • 4 porce
  • Středně těžký

2 ×

Úspěch lasagní máte s domácím ragů máte zaručen.

Postup:

1Předvařte si těstoviny dle návodu.

2Žebírka nechte vcelku, maso bez kosti nakrájejte na větší kostky, pancettu na jemno, stejně tak šalotky a česnek. Nejprve maso orestujte na oleji místy dohněda. Pak na stejném oleji orestujte i šalotku s pancettou. Přidejte zpět maso. Zarestujte minutu lžičku rajčatového protlaku. Přidejte česnek. Ještě nechte ho rozvonět a pak hned přilijte víno. Až se hladina v hrnci sníží o třetinu, je čas na rajčatové pyré, sůl, pepř a natrhanou čerstvou bazalku. Duste, dokud maso nebude hodně měkké a žebírka se začnou rozpadat. Nechte pod pokličkou (ale nechte trochu škvírku) na minimálním ohni jen probublávat. Následně všechno maso vyjměte, oberte, vidličkami rozeberte na malá vlákna a vraťte do omáčky. Tím se velmi zahustí. Pokud až moc, zřeďte vývarem nebo vodou, těstoviny přeci jen něco nasají a v troubě se něco vypaří. Ochutnejte, zda nebyla rajčata moc kyselá, v tom případě to bude chtít trochu cukru.

3Pak už stačí vrstvit vše do zapékací misky. Tu vymažte olejem. První dejte trochu omáčky. Pak předvařené těstoviny. Pak víc omáčky. Trochu parmezánu. Zase těstoviny. Zas omáčku. Zas parmezán… a tak dále tak 5 – 7 vrstev. Těstoviny. Na ně zbytek omáčky. Na to zbytek parmezánu a mozarellu. Uhňahňat. A do trouby. Než začne omáčka po krajích bublat na 200 °C a pak už jen na 180 °C, asi půl hodiny v případě předvařených sušených těstovin.

4Po vyjmutí z trouby nechte lasagne 10 minut odpočinout. Budou pak lépe držet. No, a pak servírujeme. Je samozřejmě možné mít pro každou osobu vlastní menší zapékací misku, pak se jí těstoviny rovnou z ní. Jen opatrně, ať se nespálíte.

5Video návod na lasagne najdete na blogu MENU domů.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.