Rohlik.cz

Tagliatelle s omáčkou z pečených paprik

Tagliatelle s omáčkou z pečených paprik

2 ×

Pečené papriky dodají omáčce neuvěřitelně dobrou chuť. Doporučujeme vyzkoušet.

Postup:

1Papriky dejte péct buď na gril (nebo pod gril do trouby) a opečte je, až budou na několika místech černé (cca 5 – 10 minut).

2Potom je hned přesuňte do igelitového sáčku, zavažte na uzel nebo zatočte, aby se sáček uzavřel. Nechte papriky chvíli odstát, zapařit a potom opatrně sloupněte spálenou slupku a odstraňte semena. Papriky vložte do mixeru. Na pánvi lehce opražte piniové oříšky a dejte stranou.

3Na jiné pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli doměkka, přidejte česnek a smažíte další minutu. Přidejte k paprikám, osolte, opepřete podle chuti a přidejte piniové oříšky

4Rozmixujeme směs dohladka. Do pyré přidejte smetanu a promíchejte. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu, potom je sceďte. Těstoviny smíchejte s omáčkou. Podávejte ozdobené čerstvě nasekanou petrželkou a strouhaným parmezánem.

5Recept najdete na blogu Chutě světa.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.