Rohlik.cz

Domácí pizza se šunkou

Domácí pizza se šunkou
  • 120 minut
  • 4 porce
  • Středně těžký

0 ×

Domácí je domácí. Kdo jednou ochutnal, moc dobře ví.

Postup:

1Začněte nejdříve těstem, a to nejlépe o 1,5 hodinu dříve než hodláte domácí pizzu podávat. Smíchejte hladkou mouku se solí a přidejte vodu, ve které předtím rozmícháte droždí. Pokud se vám to nedaří v míse, dejte droždí na vál a pomalu zpracovávejte, popřípadě přidejte trochu hladké mouky.

2Hotové těsto poté rozdělte na 4 díly, které položte na plech vysypaný hrubou moukou. Bochánky přikryjte navlhčenou utěrkou a nechte 1,5 hodiny kynout (nejlépe na teplém místě). Dávejte pozor na to aby byla utěrka stále lehce vlhká, aby těsto neoschlo.

3Během kynutí si připravte rajčatový základ. Na oleji osmažte do měkka na kostičky nakrájenou cibulku, přidejte nasekaný česnek a nasekaná rajčata, která předtím spaříte a odstraníte jim slupku. Chvilku duste, přidejte rajčatové pyré. Opět nechte chvilku povařit. Základ můžete dochutit solí, cukrem a nasekanou bazalkou.

4Když těsto vykyne, rozehřejte si troubu na 250 stupňů.

5Těsto zpracujete lehce rukou a rozválejte pomocí válečku na placku. Kraje je potřeba zahnout tak, aby nevytékala omáčka. Placku poté potřete rajčatovým základem a zakryjte plátky šunky, žampionů, kukuřicí, proužky červené cibule.

6Pečte v předehřáté troubě cca 12 – 15 minut. Těsto musí být zespod propečené a kraje tvrdší (křupavé). Hotovou pizzu si poté můžete ještě posypat parmazánem a lísky čerstvé bazalky.

7O recept se s námi podělila Lucie z blogu Angel inspiration.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.