Rohlik.cz

Staročeské lívance s jablky a skořicovým cukrem

Staročeské lívance s jablky a skořicovým cukrem

1 ×

Nadýchané a voňavé po skořici. Tak chutná podzimní ráno.

Postup:

1Droždí rozdrobte do hlubší misky a rozetřete s cukrem. Přidejte mléko a vejce, metlou rozšlehejte. Do mísy přisypte mouku se špetkou soli a metlou rozmíchejte dohladka. Mísu přikryjte utěrkou a dejte na půl hodiny kynout na teplé místo.

2Než těsto vykyne, nastrouhejte jablka, vložte je s cukrem, vodou a rumem do hrnce a pod poklicí rozvařte doměkka.

3Na plotnu dejte rozehřát lívanečník, potřete olejem a nalijte trochu těsta do každého důlku. Pečte pozvolna, aby byly lívance propečené i uvnitř. Obraťte a dopékejte.

4Moučkový cukr smíchejte se skořicí. Lívance na talíři posypejte skořicovým cukrem, podávejte s jablky a zakysanou smetanou.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.