Rohlik.cz

Pikantní masová směs pod bramborovou pokličkou

Pikantní masová směs pod bramborovou pokličkou

0 ×

Postup:

1V pánvi rozehřejte olej. Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte zesklovatět na oleji. Mrkev nakrájejte na slabá kolečka. Česnek nastrouhejte nebo nasekejte najemno. Přidejte do pánve. Za občasného míchání opékejte asi minutu.

2Přidejte maso a restujte, dokud se nezatáhne. Osolte, přidejte chilli, tymián a pepř. zalijte rajčaty, promíchejte a pod poklicí duste 10 minut.

3Maso odklopte a duste tak dlouho, dokud se tekutina nevyvaří. Brambory nakrájejte nadrobno, uvařte doměkka v osolené vodě. Hotové brambory sceďte, rozmačkejte spolu s horkým mlékem. Přidejte nastrouhaný sýr a promíchejte.

4Troubu předehřejte na 220 ⁰C. Masovou směs rozložte do pekáčku a přikryjte bramborovou kaší. Vložte do trouby a pečte dozlatova asi 20 – 25 minut.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.