Rohlik.cz

Zeleninové chipsy

Zeleninové chipsy
  • 20 minut
  • 2 porce
  • Jednoduchý

3 ×

Zdravé mlsání k oblíbenému seriálu. Udělejte si jich víc do zásoby, chutnají totiž moc dobře.

Postup:

1Předehřejte si troubu na 190 °C. Řepu, mrkev, batáty i petržel oloupejte. Všechnu zeleninu nakrájejte na mandolíně nebo nožem na 2 mm stejně silné plátky. Díky tomu se bude zelenina stejně rychle péct.

2Plátky zeleniny přesuňte do mísy, pokapejte olivovým olejem, osolte a důkladně promíchejte. Plech si vyložte pečícím papírem a vyskládejte plátky vedle sebe tak, aby se nepřekrývaly. Pečte cca 15 až 20 minut dokřupava. Zeleninu hlídejte, aby se vám nepřipálila. Pečte klidně na několikrát, pokud se vám zelenina na plech nevejde všechna najednou.

3Na závěr můžete posypat ještě vločkovou solí.

4Tip: Přidejte bylinky, např. tymián nebo rozmarýn.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.