Rohlik.cz

Paella

Paella
  • Koko
  • 45 minut
  • 1 porce
  • Středně těžký

1 ×

Ve Valencii znamená konzumace paelly společenskou událost. Paella patří k oslavám jmenin a narozenin, pojídá se o výročích svatých patronů i o nedělních výletech.

Postup:

1Na pánvi rozehřejte olivový olej, orestujte kuřecí maso, poté přidejte papriku nakrájenou na malé kostičky spolu s pokrájenou cibulkou. Zarestujte, přidejte rýži, promíchejte. Také bílé víno, passatu, mletou papriku nebo šafrán, očištěné zelené fazolky a zalijte vývarem.

210 minut nechte bez míchání bujaře vařit, pak snižte výkon plotýnky na střední stupeň a nechte dovařit, dokud rýže nezměkne. Na posledních 5 minut do paelly vmáčkněte i oloupané a očištěné krevety. Posypejte petrželkou.

3Máte-li rádi slávky, budou paelle též velmi slušet.

4Detailní postup najdete u KOKO na blogu.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.