Rohlik.cz

Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka
  • 60 minut
  • 4 porce
  • Středně těžký

6 ×

Pravá, domácí, zahřeje a dokáže vrátit chuť k jídlu i marodům.

Postup:

1Cibule rozkrojte a nakrájejte na proužky. Ve vyšším hrnci rozpusťte máslo nebo ghí (přepuštěné máslo) a osmahněte na něm cibuli dozlatova. Během smažení ji míchejte, aby se nepřipálila. Poprašte ji moukou a smažte cca ještě minutu.

2Zalijte cibuli vývarem, osolte, přidejte pepř, majoránku a bobkový list. Vařte na mírném plameni 30 minut pod pokličkou.

3Rozehřejte troubu na 200 °C. Bagetu nakrájejte na plátky, posypte je strouhaným sýrem a dejte zapéct pod gril. Bagety vyndejte, až se sýr rozpeče.

4Polévku servírujte společně s rozpečeným pečivem.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.