Rohlik.cz

Skořicoví šneci

Skořicoví šneci

1 ×

Kynuté těsto sice potřebuje čas, ale až je ochutnáte, budete je chtít snídat každé ráno.

Postup:

1Do mísy kuchyňského robotu nalijte teplou vodu, přidejte lžíci krupicového cukru a rozdrobte droždí. Promíchejte a nechte stát cca 10 minut, dokud droždí nezačne „pracovat.“ Přidejte zbývající cukr, sůl a promíchejte. V malé míse smíchejte podmáslí, olej, vejce a řádně prošlehejte, až se všechny suroviny spojí. Nalijte do mísy kuchyňkého robotu ke směsi droždí. Směs promíchejte.

2Začněte postupně přidávat mouku. Nejdříve 2 hrnky (250 g) a promíchejte na nízký stupeň, dokud se mouka nevstřebá. Následně přidáme 1 hrnek (125 g) a promíchejte. Potom už přidávejte jen po 1/2 hrnku (60 g). Těsto by mělo být lehce lepkavé, ale ne příliš. Hnětejte ho ještě cca 5 minut. Těsto vložte do lehce vymaštěné mísy, přikryjte fólií a nechte na teplém místě vykynout, cca 1 – 2 hodiny.

3Všechny suroviny na náplň smíchejte dohromady v misce.

4Vykynuté těsto vyválejte na vále na obdélník o velikosti 50 cm na 60 až 70 cm. Rovnoměrně na něj namažte změklé máslo, posypte skořicovou směsí a lehce uválejte válečkem.Těsto pevně srolujte a nakrájejte na 12 kousků, cca 3 cm široké (podle délky válečku).

5Zapékací mísu nebo plech, (35 × 25 cm) vyložte pečícím papírem. Šneky do něj vyskládejte tak, aby se co nejméně dotýkaly. Přikryjte volně utěrkou a nechte opět cca 1 hodinu kynout. Mezitím si předehřejte troubu na 180°C. Šneky pečte cca 35 – 45 minut. Pokud začnou šneci brzy tmavnout, položíme na ně volně alobal nebo pečící papír.

6Ušlehejte v mixéru máslo se smetanovým sýrem, přidejte vanilku, sirup a citrónovou šťávu. Promíchejte. Postupně vmíchejte moučkový cukr. Řádně prošlehejte, cca 5 minut. Polovinu připravené polevy nalijte na vytažené šneky (poleva proteče dovnitř). Šneky nechte lehce vychladnout, cca 20 minut a nalijte na ně zbývající polevu. Ta již zůstane na povrchu.

7Recept najdete na blogu Chutě světa.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.