Rohlik.cz

Plněný artyčok s marockým kuskusem

Plněný artyčok s marockým kuskusem
  • 45 minut
  • 2 porce
  • Středně těžký

0 ×

Artyčok je delikatesa a plněný

Postup:

1Očistěte jako první artyčoky. Uřízněte ostrým nožem stonek, pak seřízněte odspodu dvě řady tvrdých listů. Neořezávejte ho celý až k srdíčku. Přinechané listy budou sloužit pro náplň. Špičku poupěte seřízněte v polovině. Řeznou stranu pomažte rozpůleným citronem. Artyčoky dejte hned vařit do měkka na několik minut do osolené vody s octem. Měkké srdíčko vydlabejte lžící, odstraňte vlasy a pokrájejte ho nožem nadrobno.

2Pokrájenou cibuli osmahněte v hrnci na olivovém oleji až zesklovatí. Přidejte římský kmín, zázvor a hřebíček. Promíchejte a chvíli opékejte, až se koření rozvoní. Vsypte kuskus, zalijte kuřecím vývarem. Vývar má přesahovat 1 cm nad kuskus. Zakápněte citronem, přidejte rozinky a nožem posekané mandle. Zakryjte pokličkou, vařte 5 minut a potom nechte 15 minut dojít. Vyjměte hřebíček.

3Hotový kuskus smíchejte s pokrájeným srdíčkem artyčoku. Směsí plňte artyčoky a podávejte.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.