Rohlik.cz

Vařená srdíčka artičoku s cibulí a česnekem

Vařená srdíčka artičoku s cibulí a česnekem
  • 30 minut
  • 1 porce
  • Středně těžký

0 ×

Srdíčka jsou to nejlepší z celého artičoku. Zkuste je nejprve v základní úpravě.

Postup:

1První krok je očištění artyčoků. V kuchyni se zpracovává pouze samotné srdíčko. Uřízněte ostrým nožem stonek, pak seřízněte odspodu dvě až tři řady tvrdých listů. Měli byste se dostat ke světle zelenému srdíčku. Špičku poupěte uřízněte zhruba v polovině. Tak vám zůstane spodní část, kterou rozpulte. Ještě je potřeba očistit střed srdíčka. Pokud je plod mladý, najdete v něm jen minimum chloupků. Pokud je starší, celou část s chloupky vyřízněte. Takto očištěné artyčoky dejte hned do vody s několika plátky citronu. Zachováte tak jejich barvu.

2V pánvi si rozpalte olivový olej a osmahněte na něm nejprve cibuli na proužky. Až zesklovatí, přidejte nasekané stroužky česneku. Hned potom okapané půlky srdíček, míchejte, osolte, opepřete, přidejte snítku tymiánu a podlijte bílým vínem. Nechte zpěnit a vařte pod pokličkou do změknutí

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.