Rohlik.cz

Hovězí líčka na víně

Hovězí líčka na víně
  • 300 minut
  • 6 porcí
  • Středně těžký

1 ×

Už jste někdy jedli tak měkké a šťavnaté maso? Hovězí líčka jsou přesně taková.

Postup:

1Maso nakrájejte na menší kusy, osolte a opepřete ho. Rozpalte ve větší pánvi přepuštěné máslo (ghí) a osmahněte na něm zprudka maso ze všech stran. Nesmažte všechno maso najednou, ale postupně, aby se v pánvi smažilo a ne dusilo.

2Mrkev ostrouhejte a pokrájejte na kolečka, celer oloupejte, nakrájejte na plátky a na menší kousky. Cibuli pokrájejte na kousky, česnek nadrobno. Osmažené maso vyndejte z pánve stranou a dejte do výpeku smažit cibuli, až zesklovatí, přidejte česnek. Potom vsypte pokrájenou mrkev na a celer a smažte cca 2 minuty.

3Podlijte vínem, nechte vyvařit několik minut. Dolijte vývarem, přidejte pár snítek tymiánu a bokový list, nechte ještě chvíli probublávat. Maso přesuňte do pekáčku nebo vyšší zapékací misky, přelijte zeleninou s vývarem a dejte pozvolna péct na 140 °C cca na 3 hodiny. Maso občas sledujte, pokud bude potřeba, dolévejte vývarem. Délka pečení záleží vždy na mase. Upečené je krásně měkké a skoro se rozpadá.

4Před dopečením masa si připravte bramborovou kaši. Oloupejte a nakrájejte brambory na čtvrtiny. Druhou polovinu celeru očistěte a pokrájejte na menší kusy. Dosolte, zalijte vodou a nechte vařit do změknutí. Brambory sceďte, přidejte kostičku másla, rozmačkejte šťouchadlem a dolévejte postupně mlékem, až bude kaše krémová.

5Maso podávejte na kopečku bramborové kaše zalité omáčkou z pečeného masa. Ozdobit můžete snítkou tymiánu.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.