Rohlik.cz

Polévka z červené řepy s křenem

Polévka z červené řepy s křenem
  • 120 minut
  • 4 porce
  • Jednoduchý

0 ×

Postup:

1Červenou řepu oloupejte, nakrájejte na čtvrtiny, zakapejte olejem a dejte péct do trouby na 60 minut při 180 °C.

2Mezi pečením řepy, rozehřejte v hrnci olej. Osmažte na něj cibuli až zesklovatí. Potom přidejte oloupanou a na kolečka pokrájenou mrkev a petržel a najemno nastrouhaný křen. Několik minut opékejte. Přidejte oloupané a na kostičky pokrájené brambory. Zalijte zeleninovým vývarem, přidejte bylinky a vařte 10 minut.

3Přidejte k zelenině pečenou řepu a vařte ještě dalších 15 minut nebo dle toho, až bude všechna zelenina úplně měkká.

4Odstraňte z polévky bylinky, dosolte, opepřete. Rozmixujte polévku tyčovým mixérem nebo v robotu na hladký krém.

5Servírujte ji s kopečkem zakysané smetany a čerstvou petrželkou.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.