Rohlik.cz

Zapečená zelenina

Zapečená zelenina
  • 50 minut
  • 1 porce
  • Jednoduchý

0 ×

Až ji ochutnáte, možná zjistíte, že k ní nic dalšího nepotřebujete. Je tak dobrá, že vám ani maso nebude chybět.

Postup:

1Nejprve si předehřejte troubu na 200 °C. Než se zahřeje, připravte si jako první řepu. Je nejtvrdší a peče se nejdéle.

2Oloupejte řepu a rozkrájejte ji na měsíčky. Přendejte ji na plech vyložený pečícím papírem, pokapejte olejem, osolte a dejte péct.

3Mezitím si očistěte všechny brambory i se slupkou je pokrájejte na čtvrtiny. Česnek zbavte slupky a rozdělte na jednotlivé stroužky. Očištěnou cibuli nakrájejte na silnější proužky. Mrkev ostrouhejte, na ozdobu můžete nechat kousek zelené natě, nebo ji seřízněte. Zeleninu promíchejte v míse, pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete, a dochuťte bylinkami (čerstvými nebo sušenými).

4Zeleninu přidejte na plech k řepě. Pečte v troubě ještě cca půl hodiny. Až budou brambory mírně dozlatova a všechna ostatní zelenina měkká, vyndejte plech z trouby. Posypte čerstvě nasekanou petrželkou.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.