Rohlik.cz

Zapečená rajčata s mletým masem a rýží

Zapečená rajčata s mletým masem a rýží
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Jednoduchý

0 ×

Nejlepší podoba, jak využít velká šťavnatá rajčata. Naplňte je masovou směsí a zapečte.

Postup:

1Deje vařit 150 g dlouhozrnné rýže dle návodu v osolené vodě. Nevařte jí úplně do měkka, bude se ještě zapékat a v troubě dojde.

2Cibuli a česnek pokrájejte nadrobno. Osmahněte cibuli v pánvi na oleji, až zezlátne, přidejte česnek. Až se rozvoní, vmíchejte mleté maso a opékejte ho. Vařečkou ho rozdělujte, aby se rozdrobilo na menší kousky. Během míchání maso osolte, opepřete a přidejte špetku majoránky. Nakonec vmíchejte 1 lžíci rajčatového protlaku a ještě 2 minuty opékejte.

3K masu přidejte uvařenou rýži a důkladně promíchejte. Rajčata seřízněte navrchu, vydlabejte lžící dužninu a plňte je masovou směsí. Rajčata přesuňte do olejem vymazané zapékací misky. Pokapejte je olivovým olejem, zasypte sýrem a posekanými bylinkami.

4Dejte je zapéct na 200 °C dokud nezezlátnou zeshora.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.