Rohlik.cz

Rajská s karlovarským knedlíkem

Rajská s karlovarským knedlíkem

2 ×

Žádná nebude lepší, než ta pravá domácí. Uvařte si českou klasiku z kvalitních surovin.

Postup:

1Maso vložte celé do hrnce, zalijte vodou, přidejte jednu mrkev, cibuli na půl a tymián a vařte cca hodinu než maso úplně změkne. Během vaření ho kontrolujte a průběžně dolévejte vodou. Hotové maso vyndejte z hrnce a zabalte do alobalu, aby neoschlo. Před podáváním ho nakrájejte na pltáky. Vývar z masa použijte na přípravu rajčatové omáčky. Stačí ho jen přecedit.

2Na másle zpěňte cibuli, přidejte koření a chvilku restujte, přilijte pyré a vývar, osolte, přidejte cukr a alespoň hodinu nechte lehce probublávat na mírném plameni. Omáčku potom propasírujte přes cedník, zahustěte strouhaným perníkem a nechte chvilku povařit. Podle chuti dosolte či oslaďte.

3Mezitím, co se vaří omáčka si připravte knedlíky.

4Na pánvi rozpusťte 20 g másla a opečte nakrájené housky. V míse utřete 35 g másla se solí, přidejte žloutky, promíchejte a přilijte mléko. Postupně zamíchávejte mouku a nakonec přidejte opečenou housku. Vyšlehejte tuhý sníh a lehce vmíchejte do směsi.

5Hrnky si vyložte potravinářskou folií a naplňte směsí do 2/3 třetin. Dejte do horké vody a na středním plameni vařte přibližně půl hodiny. Zkuste test špejlí. Hotové knedlíky krájejte nití.

6Recept najdete na blogu Kitchen and the city.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.