Rohlik.cz

Rajčatové sugo

Rajčatové sugo
  • 60 minut
  • 1 porce
  • Jednoduchý

0 ×

vyrobte si domácí rajčatové sugo. Využijete ho nejen na pizzu, ale i na těstoviny nebo základ rajčatových omáček.

Postup:

1Rajčata nařízněte křížem ve spodní části a zalijte je horkou vodou. Nechte je spařit a cca po 10 minutách je sceďte, zchlaďte studenou vodou a oloupejte slupku. Půjde to snadno. Zbavte je tvrdé stopky, nakrájejte je na kostičky a nechte okapat v sítu, abyste se zbavili přebytečné vody.

2Cibuli nakrájejte nadrobno, stroužky česneku nasekejte nožem. V kuchyňském robotu nasekejte mrkev a řapíkatý celer nadrobno.

3Ve větším hrnci rozpalte olej, osmahněte na něm cibuli až zesklovatí, přihoďte česnek. Až se rozvoní přidejte okapaná rajčata, promíchejte a chvíli povařte. Přidejte i ostatní zeleninu, cukr, sůl, podlijte vínem, zakryjte pokličkou a zmírněte plamen. Za občasného míchání vařte cca 15 minut.

4Omáčku dochuťte kořením a bylinkami, přelijte do pekáče a nechte zapéct v předehřáté troubě na 200 °C na 8 minut. Snítku tymiánu vyjměte.

5Omáčku buď plňte do uzavíratelných sklenic nebo ji můžete hned použít při vaření.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.