Rohlik.cz

Vepřová panenka v ořechovo-bylinkové krustě s pečenou zeleninou

Vepřová panenka v ořechovo-bylinkové krustě s pečenou zeleninou

0 ×

Panenku stačí připravovat jen krátce, pak je uvnitř šťavnatá a křehká.

Postup:

1Očistěte si zeleninu podle vaší volby a nakrájejte ji na stejně tenké kousky. Ty nasypte na pečícím papírem vyložený plech, pokapejte olivovým olejem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180°. Pečte cca 20 minut, pak budete přidávat maso.

2Mezitím, co se peče zelenina, připravte si panenku. Bylinky si nakrájejte nadrobno, rozdrťte si v hmoždíři pekany nebo je zabalené do kousku pečícího papíru rozbijte paličkou. Smíchejte bylinky, pekany, trošku soli a pepře. Směs rovnoměrně rozsypte po krájecím prkénku a pak po něm vyválejte váleček vepřové panenky. Při tom na maso pořádně přitlačte, ať se co nejlépe obalí a směs na něm drží.

3Po 20 minutách pečení přidejte k zelenině do trouby obalenou panenku, zvedněte teplotu na 200°C a pečte společně 15–20 minut. Přesná doba závisí na výšce panenky, nižším kouskům stačí i méně než 15 minut.

4Jakmile je panenka upečená (pomůckou může být pocit na dotek – pokud je příliš měkká ještě pečte, pokud je naopak už příliš tvrdá, bohužel jste ji již přepekli :-(; počítejte i s tím, že maso během odpočívání ještě trošku dojde), troubu vypněte, panenku vyndejte z trouby, lehce ji přikryjte alobalem a nechte cca 5 minut odpočinout. Zeleninu zatím nechte v chladnoucí troubě.

5Po odpočinutí panenku rozkrojte na větší špalíčky a podávejte s osolenou upečenou zeleninou. Doplňte na talíři o majonézu a švestkový dip.

6Recept najdete na blogu Paleo snadno.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.