Rohlik.cz

Fish and chips podle Petry

Fish and chips podle Petry

2 ×

Londýn? Londýn! Špatné počasí, ryba s hranolkami a Mary Poppins. Prostě Londýn.

Postup:

1Do mouky smíchané s práškem do pečiva, solí a pepřem postupně přidávejte pivo, než se utvoří hladké, spíše hutnější těstíčko.

2Rybu nakrájejte na proužky, osolte, opepřete a obalujte v těstíčku. Na pánvi rozpalte olej, kousky ryby smažte dvě minuty z každé strany a nechte okapat na papírové utěrce.

3Na domácí tatarku smíchejte nadrobno nasekanou okurku, cibulku a chilli papričku nakrájejte opravdu najemno. Smíchejte s ostatními ingrediencemi. Podle chuti osolte a opepřete.

4Brambory důkladně omyjte, nakrájejte na hranolky a v míse smíchejte s olivovým olejem a vyrovnejte na plechu vyloženým pečícím papírem do jedné vrstvy. Dejte do předem vyhřáté trouby na 220°C a pečte do zhnědnutí. Po upečení osolte.

5Hrášek uvařte do měkka, slijte vodu, přidejte kousek másla a osolte.

6O recept se s námi podělila Petra z blogu Kitchen and the city.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.