Rohlik.cz

Pražma v solné krustě

Pražma v solné krustě

3 ×

V jednoduchosti je krása. Díky solné krustě zůstane maso ryby krásně šťavnaté a budete mít co dělat, abyste nechali ostatním!

Postup:

1Udělejte si citronovou sůl. Můžete i den předem. Nastrouhejte omyté citrony a smíchejte se solí. Pečte v troubě při teplotě 105 °C přibližně 60 minut.

2Nasekejte bylinky (pár si jich dejte stranou). Ušlehejte bílky do řídké pěny a smíchejte s citronovou solí a bylinkami.

3Pražmy omyjte, osušte, do břicha vložte větvičky bylinek a pár koleček citronu. Pekáč vyložte pečícím papírem, na který rozložte polovinu solné směsi, položte ryby, zakryjte druhou půlkou solné směsi (hlavu a ani ocas nemusíte) a pečte na 220°C přibližně 20–25 minut.

4O recept se s námi podělila Petra z blogu Kitchen and the city.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.