Rohlik.cz

Halibut s pekanovou krustou, pečenými batáty a citrónovou majonézou

Halibut s pekanovou krustou, pečenými batáty a citrónovou majonézou

1 ×

Jednoduchá úprava a neokoukaná variace s batáty a svěží majonézou.

Postup:

1Batáty omyjte nebo oloupejte a nakrájejte na cca 5 mm plátky. Rozprostřete je na plech vyložený pečícím papírem a jemně potřete olivovým olejem. Vložte je do trouby vyhřáté na 200°C (můžete zapnout i gril) a pečte cca 5–10 minut.

2V hmoždíři si mezitím rozdrťte pekany, lístky estragonu, nastrouhanou kůru z omytého citrónu (pozor, strouhejte jen tu žlutou část, bílá je příliš hořká) a trošku soli a pepře. Vzniklou hmotu rozprostřete na rybí filety a pomocí prstů jemně přitlačte.

3Připravenou rybu vložte do trouby k batátům, zvedněte teplotu na 220°C a pečte společně dalších 10 minut.

4Do majonézy najemno nakrájejte lístky petrželky, vymačkejte šťávu z citrónu a dobře promíchejte.

5Po vyjmutí z trouby batáty osolte a podávejte spolu s upečenou rybou a citrónovou majonézou.

6O recept se s námi podělila Lucie z blogu Paleo snadno.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.